Malzemeler:
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım. Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım. Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.
110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım. Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım. Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2713
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 25.09.2010 10:56
Emeğine sağlık canım
hhadise Tarih: 23.12.2009 10:08
emeğine sağlık
unique Tarih: 21.09.2006 10:10
ellere emeklere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 09:51
teşekkürler
enrique Tarih: 21.09.2006 09:51
Ellerin dert görmesin :78:
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:30
Ellerine Saglik teşekkürler
refik Tarih: 09.09.2006 00:20
tariflerin için teşekkürler eline saglık
BoardBeLasi Tarih: 03.09.2006 21:06
Ellerine Saglik