Ayvalı rulo

Son güncelleme: 19.09.2006 20:48
  • Malzemeler:
    250 gr Margarin
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    1 Çay Bardağı Yoğurt
    1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    1 Paket Kabartma Tozu
    6 Su Bardağı Un
    İç malzemesi :
    2 Adet İri Ayva
    1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    6 Yemek Kaşığı Toz Şeker

    HAZIRLANIŞI :

    İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
    Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kavurun.
    Yağlanmlş fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın. Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.
#03.09.2006 17:33 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.09.2006 20:10 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:48 0 0 0