Hamilelikte E vitamini kullanılmasıyla astım hastalığı arasındaki bağlantı bir araştırma ile ortaya kondu. Araştırmaya göre, anne adayının hamileliğin özellikle ilk 16 haftasında E vitamini alması çocukta astım riskini azaltıyor.
İngiltere’de yapılan son araştırma, hamilelik döneminde annenin E vitamini alması ile çocuğunun astım hastasılığına yakalanma olasılığı arasında birebir ilişki olduğunu ortaya koydu.

Buna göre gebeliğin özellikle ilk 16 haftasında yeterli E vitamini alan annelerin çocuklarının astım hastası olma ihtimali diğer annelere oranla 5 kat daha az.

2 bin kadının katılımıyla yapılan araştırmada, 9 ay süresince anne karnında yeterli E vitamini alamayan bebeklerin, 5 yaşına geldiğinde soluk alıp verirken güçlük çekme ve egzema olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlaşıldı.

ANNESİ E VİTAMİNİ ALMAYANLAR POLENLERE VE AKARLARA DUYARLI
E vitamini, akciğer gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu vitamini yeterince almayan yeni doğanların polenler ve ev tozu akarlarına karşı daha duyarlı oluyor.

AYÇEKİRDEĞİ VE MARGARİNDE E VİTAMİNİ VAR
İngiliz uzmanlar, anne adaylarına sebze yağları, margarin ve ay çekirdeği öneriyor. Ancak sağlıklı bir hamileliğin, aslında temel olarak dengeli beslenmekten geçtiğini bir kez daha hatırlatıyor

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 431
favori
like
share
DİDEM Tarih: 05.09.2006 01:09
paylaşımın için teşekkürler.
ozlems_o Tarih: 04.09.2006 11:56
verdiğin bilgiler için sağol SU PERİSİ