Haftada birkaç kez meyve ya da sebze suyu içmenin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi.

ABD'nin Vanderbilt Üniversitesinden Profesör Qi Dai başkanlığındaki araştırmacılar, 1991-1992'den itiberen 9 yıl boyunca Seattle bölgesindeki sağlıklı 1836 kişinin yaşam biçimleri, beslenme alışkanları ve anlama yetilerini inceledi.
Araştırmanın sonucunda, haftada 3 defadan fazla meyve ya da sebze suyu içenlerin Alzheimer'a yakalanma riskinin yüzde 76 oranında azaldığı, bu oranın haftada bir kez meyve-sebze suyu içenlerdeyse sadece yüzde 16 olduğu ortaya çıktı.

Profesör Dai, C, E vitaminleri ve karoten gibi antioksidanların Alzheimer hastalığından koruduğunun uzun zamandır bilindiğini ancak bu araştırmayla farklı olarak polifenollerin etkisinin ortaya çıktığını söyledi.

Dai, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların da bazı polifenol maddelerin (meyve-sebze suları, çay ve şarapta bulunan doğal antioksidan organik maddeler) antioksidan etkisi olan vitaminlerden daha fazla nöroprotektör (sinir koruyucu) etkisinin olduğunu doğruladığını, araştırmaların bundan böyle polifenoller üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 510
favori
like
share
vural Tarih: 23.04.2011 02:10
BILGILENDIRMELERINIZ ICIN TESEKKÜRLER
fiber_optic Tarih: 05.09.2006 16:10
Teşekkürler Ellerinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 05.09.2006 12:37
tabiki meyve ve sebzeler vitamin deposu ile dolu,saglıgımız için bolca yemeliyiz
saol özlem
DİDEM Tarih: 05.09.2006 11:44
paylaşımın için teşekkürler özlem
hakan80 Tarih: 05.09.2006 10:55
Teşekkürler :20:
kurtjara Tarih: 05.09.2006 09:24
Teşekkürler arkadaşım