Malzemeler:
6 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı margarin
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra yağ ve suyu ilave edin, dövülmüş ceviz içini malzeme içine karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu koyup, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecelik fırında pişirin.(pişme süresi; 35 dakika)(yumurtalar oda sıcaklığında ve un mutlaka ince elekte elenmelidir, daha iyi sonuç olabilmeniz için.)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 475
favori
like
share
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:47
emeğine sağlık teşekkürler.
BoardBeLasi Tarih: 05.09.2006 22:01
Ellerine Saglik
missx Tarih: 05.09.2006 18:59
ilk defa duydum bende..sağol su perisi..
casper Tarih: 05.09.2006 17:09
kaynar suyla yapılan keki ilk kez duyuyorum,
buda hanımlarım marifeti işte,
teşekkürler su-perisi