Malzeme
1 kg. patlıcan (6 adet alaca soyulmuş)
1 kg. kuzu eti (Kuşbaşı küçük doğranmış)
3 baş soğan
3 adet domates (İnce kıyılmış)
3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
2,5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
300 gr. kaşar peyniri (Dilim)
Tuz
1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
1 demet nane (İnce kıyılmış)
4 adet çarliston biber (İnce kıyılmış)
Bir miktar fasulye (İnce doğranmış)


Hazırlanışı
Tencere içinde yağı kızdırın.
İçine etleri, soğanı, sarımsağı koyup, karıştır
Etler kavrulduktan sonra domates ve biberleri, maydanozu, naneyi, tuzu ilave edip, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Patlıcanları tuzlu suya yatırın. Yıkayıp sıktıktan sonra kızgın yağda kızartın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kaşığın ucu ile patlıcanın ortasını genişletin. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine doldurun.
Üzerine peynir serpiştirin. 15 dakika fırında pişirip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 488
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:08
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 07.09.2006 19:20
Ellerine Saglik