Malzemeler:
1 su bardağı süt
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi:
200 gr çemensiz pastırma
3 orta boy haşlanmış patates rendesi
1 büyük soğan
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak bir gece buzdolabında bekletilir.Soğanları doğrayarak 1 yemek kaşığı su ile hafif ateşte pişirilir. Pişirilmiş soğan,doğranmış pastırma rendelenmiş patates,karabiber,tuz karıştırılır.
Bekleyen hamur iki eşit parçaya bölünür.Yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen olarak açılır ortalarına harç konulur.Yandakı parçalar üst üste gelecek şekilde kapatılarak dikdörtgen elde edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.