Malzemeler:

1 su bardağı süt

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

İçi:

200 gr çemensiz pastırma

3 orta boy haşlanmış patates rendesi

1 büyük soğan

Yapılışı:

Hamur malzemeleri yoğurularak bir gece buzdolabında bekletilir.Soğanları doğrayarak 1 yemek kaşığı su ile hafif ateşte pişirilir. Pişirilmiş soğan,doğranmış pastırma rendelenmiş patates,karabiber,tuz karıştırılır.

Bekleyen hamur iki eşit parçaya bölünür.Yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen olarak açılır ortalarına harç konulur.Yandakı parçalar üst üste gelecek şekilde kapatılarak dikdörtgen elde edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 669
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:13
eline emeine saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 09:05
Ellerine sağlık.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 20:59
emeğine sağlık teşekkürler.
casper Tarih: 10.09.2006 14:14
eminim çok güzel olur ellerine sağlık superisi
BoardBeLasi Tarih: 09.09.2006 16:25
Ellerine Saglik