Rappelz online Deva sınıfı

Son güncelleme: 26.07.2011 16:58
  • Online oyunlar - Rappelz Online - Rappelz online Deva sınıfı

    Bu rehber Savaşçı Deva 2. sınıflarından birisi olan Şampiyon sınıfının bir çok özelliğine açıklık getirmek üzere tarafımdan derleme yoluyla hazırlanmıştır.

    1. Önsöz
    2. Silahlar ve Zırhlar
    3. Pet Seçimi
    4. Ruh taşları ve Yüzükler
    5. Yetenekler
    6. Hasar Verme Yetisi
    7. Zindan Partileri
    8. Düello, PK
    9. Sonuç

    Önsöz

    Şampiyonun ana özellikleri;

    İki adet tek elli kılıç ya da iki elli silahlardan herhangi birini kullanabilir. Şövalyenin pasif yetenekleri üzerine geliştirilmiş yeteneklere sahip olur. Şampiyonlar genel olarak çok iyi hasarlar verip bununla birlikte aggro (tehtit) toplamada da oldukça iyidirler. Ani kullanılabilen yetenek sayısı oldukça fazla olduğundan kısa sürede çok fazla fiziksel hasar verebilirler. Şampiyon bire birde yakın dövüşün ustası sayılır, bu nedenle bossları solo öldürmekte pek bir sıkıntı çekmez ve farm yapabilir, bununla birlikte Ssev30 ile beraber düello ve pkda da oldukça iyi bir hal alırlar.

    Silahlar ve Zırhlar

    En iyi silah diye bir şey malesef mevcut değil, iki ellinin vermiş olduğu hasarın yanında hızının yavaş olması ile birlikte iki tane tek ellinin vermiş olduğu düşük hasar ve daha hızlı oluşu bu dengeyi sağlamakta. Fakat ani kullanılabilen kullanılan yetenekler çok fazla olduğundan fiziksel atağı en fazla olan silah kullanmak daha yararlı olacaktır.

    Zırh seçimine gelince hem avcı hem savaşçı kıyafeti giyebilmekle beraber yine her iki seçimde de avantajlar ve dezavantajlar bulunmaktadır. Savaşçı zırhı yüksek fiziksel defansa sahip olmasıyle birlikte, avcı zırhının ise yüksek sihir defansı ve hareket hızı sağlaması belirli durumlarda tercih sebebidir.

    Pet Seçimi

    Her petin farklı özellikleri mevcut, yeteneklerini etkili kullanabileceğiniz size yarar sağlayacak her pet işinizi görecektir. Fakat genelleme yapılabilirse Ork, Yeti 2. seviyeden, Şahin-Adam, Salamander 3. seviyeden, 4. seviyedeki bütün petler ve Eşsiz petler yine oldukça güçlü olup ve sizin için kullanışlı olacaktır.

    Ruh taşları ve Yüzükler

    Hem zindan partileri hem solo durumlarda %50 güç, %50 zindelik en popüler kombinasyondur. Sihir atağı kullanılan durumlarda ise bilgelik ve zindelik kombinasyonu kullanılabilir. Yine isabet ve bilgelik sağlayan yüzükler ve ruh taşları belirli durumlarda iş görebilir.

    Yetenekler

    Kutsama ve lanetleme yetenekleri öncelikle üzerinde yoğunlaşılması gereken yeteneklerdir. Pasif skiller yine gereğinden fazla üzerinde yoğunlaşmadıkça (sonuç olarak ileriki levellerde zaten hepsi efendi seviyesine ulaşacak) geliştirilmesi gereken yeteneklerdendir. Başlarda sadece hasar vermek odaklı oynandığından kalkan yetenekleri üzerinde fazla yoğunlaşmaya da gerek yoktur. Ani kullanılabilen yetenekler seviye artışından önce efektif artış göz önünde bulundurularak geliştirilebilir.

    Hasar Verme Yetisi

    Bu sınıfın en önemli özelliği olup en hızlı sabit hasarı vermekte oldukça başarılıdır. Yeteneklerin devamlı kullanılması ile verilen hasar en kısa sürede maksimum seviyeye ulaşacak kendi seviyenize yakın yaratıkları ortalama ekipman ile yaklaşık %50 %40 chip süresinde öldürebileceksiniz.

    Zindan Partileri

    Sizi bekleyen görevler kısaca şöyle; provokasyon yeteneği sayesinde boşta duran petler, oturan büyücü ve rahiplere aggro olan yaratıkları üzerinize çekmek, ani kullanılabilen yetenekleri durmaksızın vurmak ve böylece oldukça fazla hasar verip, yine aggroyu üzerinize almak, zihin kırıcı, hücum kırıcı, savunma delen, bayıltan topuz gibi yetenekleri efektif olarak kullanmak ve bossları tanklamak.

    Düello ve PK

    Bu bölümde fazla bilgi vermekten yana yetenekleri diğer oyuncular üzerinde deneyerek öğrenmenizi öneririm.

    Sonuç

    Şampiyon hem eğlenceli hem de oldukça esnek bir karakterdir. Ani kullanılan yeteneklerin durmaksızın kullanılması odaklı bir karakter olduğundan TAB+Yaratık Ortak Saldırısı yapacak bir karakter değildir. İyi oyunlar, iyi eğlenceler.
#26.07.2011 16:58 0 0 0