Teneke Kebabı

Son güncelleme: 22.09.2006 23:05
  • gereçler:
    1 adet bütün Tavuk,
    1 adet boş ve temiz teneke kutu (yağ veya peynir tenekesi gibi)
    1 adet demir şiş veya çubukKekik, kimyon , karabiber, tuz
    İsteğe bağlı ;
    Arpacık soğan, sarımsak
    yapılışı
    Tavuk temizlenir ve baharatlanır. Tuzlu bir su hazırlanır ve bir mutfak fırçası yardımıyla tavuğun derisine bu su sürülür(nar gibi kızarması için). İstenirse tavuğun içine sarımsak ve arpacık soğanlar yerleştirilir.

    Toprak bir zemin üzerine demir çubuk sıkıca saplanır. Hazırlanan tavukta demir çubuğa sıkıca yerleştirilir. Temiz teneke kutu ters çevrilerek tavuğun üstü kapatılır. Teneke kutunun yerle temas eden bölümleri çamur yardımıyla sıkıca örtülür.

    Daha sonra teneke kutunun etrafında güçlü bir odun ateşi yakılır. 30 - 40 dakika sonra tavugumuz hazırdır.
    _
#11.09.2006 10:42 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#12.09.2006 23:28 0 0 0
  • tarif icin saol ellerine saglik
#14.09.2006 13:26 0 0 0
  • tarif icin saol.. ellere saglik
#22.09.2006 23:05 0 0 0