Malzemeler
4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr
Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt

Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı
Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber
Yapilis Tarifi
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.
Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.
Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:59
farkli tariflerin tskrler....
enrique Tarih: 21.09.2006 10:18
Ellerine sağlık.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:56
emeğine sağlık teşekkürler.
cemre8688 Tarih: 17.09.2006 23:50
eline sağlık sağol
BoardBeLasi Tarih: 13.09.2006 00:04
Ellerine Saglik