Malzemeler
Keki icin
4 Adet yumurta
1.5 su bardagı
seker
1 su bardagından iki parmak az sıvı yag
3 yemek kasıgı kakao
3 su bardagı un
1 su bardagi sut
1 pk.
kabartma tozu

Kremasi icin:
1 kg sut
5 yemek kasıgı un
1 su bardagı
seker
1/4 paket margarin
1 paket
vanilya
1 yemek kasigi hindistan cevizi
Uzerine
300 gr bitter cikolata
1 paket krema
Isterseniz hazir cikolatali sos kullanabilirsiniz

Yapilis Tarifi
Ilk olarak muhallebiyi hazirlayin.Sut,un ve sekeri iyice karistirin,daha sonra orta ateste karistirarak kremayi olusturun.Pistikten sonra icine margarini ve vanilyayi ekliyerek margarin eriyinceye kadar karistirin.Daha sonra kremayi mikser yardimi ile bikac dakika iyice cirpin.Cirptiktan sonra hindistan cevizi ekleyin.
Kek icinse,yumurtalari kopuk kopuk olana kadar cirpin.Daha sonra sekeri yagi ve sutu ekleyip cirpmaya devam edin.Kabartma tozu ile karistirdiginiz un ve kakaoyu karisima ekleyip biraz karistirin.Hamurunuzu yuvarlak yaglanmis bir kaba dokun,kelepceli bir kap olursa keki daha sonra daha kolay cikartirsiniz.Onceden isitilmis 175 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin.
Kek pistikten sonra keki sicakken ortadan ikiye bolun.Ust kismini yuvarlak derin bir kaba ( salata kasesi yada borcam olabilir) doseyin.Kabin seklini almasi icin kek mutlaka sicak olmali.Kekiniz cukur sekilde olacak.Bu cukur kekin icine muhallebinizden dokun.Fakat krema kekin ustunden tasmamali.Kekin ustunde biraz bosluk olmali.Kekten kestiginiz kalan alt kismi,cukur sekildeki kekin uzerine kapatin.Buzdolabinda bir gun bekletin.
Servis yapicaginiz zaman,cikolatayi benmari usulu ile eritip icine krema karistirin ve biraz daha bu sekilde isitin.Pastanizi dolaptan alip servis tabagina ters cevirin.Uzerine hazirlamis oldugunuz sosu dokun.Isterseniz cikolatali hazir sosta kullanabilir,yada kremaniza zevkinize gore meyve ekliyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1212
favori
like
share
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:44
harika bir pastadır herkese tavsiye ederim
NaZ Tarih: 15.09.2006 20:26
ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 13.09.2006 00:42
Ellerine saglik