Malzemeler
1 kg
patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı
zencefil
1/2 çay kaşığı
kimyon
Tuz ve
karabiber

Maydanoz, süslemek için
Yapilis Tarifi

Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 11:59
eline saglik...
BoardBeLasi Tarih: 13.09.2006 00:19
Ellerine Saglik