Google Desktop

Son güncelleme: 29.07.2011 22:43
  • Google Yazılımları - Google Desktop Nedir - Google Desktop Hakkında

    Google Desktop, Google tarafından geliştirilen, Microsoft Windows, Mac OS X, Linux platformlarında çalışan bir masaüstü arama yazılımıdır. Program, kullanıcıya bilgisayarlarındaki dosyalar, e-postalar ve önbellekteki web sayfaları içinde arama yapmasına imkân sağlamaktadır.
    noimage
    Özellikler

    Google Desktop, Ocak 2008'den itibaren aşağıdaki özelliklere sahiptir.
    Dosya indeksleme
    Google Desktop ilk kez başlatıldığında kullanıcının bilgisayarındaki dosyaların indeksini oluşturmaya başlar. İlk indeks oluşturulduğunda, yeni dosyalar kullanıcının ayarlarına göre indekslenir . Kullanıcılar dosya arama özelliğini program ilk yüklendiğinden itibaren kullanmaya başlayabilir. Arama sonuçları, programın iletişim kutuları aracılığıyla gösterilebileceği gibi, bir web tarayıcısında normal bir Google aramasının sonuçları şeklinde de gösterilebilir.

    Google Desktop çeşitli dosya türlerini, e-posta, çeşitli tarayıcıların gözatma geçmişi, yazılı belgeler, internet sohbet transkriptleri ve multimedya dosyaları dahil olmak üzere indeksleyebilir. Belirli dosya türleri için indeksleme eklentileri de mevcuttur. Hangi dosya türlerinin indekslenip indekslenmeyeceği kullanıcıya bağlıdır.

    Google Desktop ilk indeksleme sırasında sabit disk başına 100,000 dosya indeksleyebildiğinden, sabit diskinde bu sayıdan fazla dosya bulunduran kullanıcılar arama yaparken istedikleri dosyayı bulamama gibi sorunlarla karşılaşabilirler.
    Kenar Çubuğu

    Google Desktop'ın bir diğer özelliği ise kenar çubuğudur. Kenar çubuğu yazılımın sadece Microsoft Windows versiyonunda mevcuttur. Kenar çubuğu aşağıdaki eklentilerle birlikte gelir, kullanıcı Google'ın sayfasından istediği eklentileri indirip kurabilir.

    * E-posta - Kullanıcının e-postalarını kenar çubuğunda gösterir. POP3 hesaplarındaki e-postalara erişebildiği gibi doğrudan bir Gmail hesabı kullanmaya ayarlanabilir.
    * Not Defteri - Kullanıcının çeşitli notlarını yazmasına olanak sağlar. Yazılan notlar otomatik olarak kaydedilir.
    * Fotoğraflar - Kullanıcının "Resimlerim" klasöründen seçilen resim dosyalarından oluşturulmuş bir slayt gösterisi gösterir. Hangi klasörden resimler göstereceği kullanıcı tarafından değiştirilebilir.
    * Haberler - Google News'tan aldığı haber başlıklarını kullanıcıya gösterir.
    * Hava Durumu - Kullanıcı tarafından belirtilen bir şehir için hava durumunu gösterir.
    * Web Klipleri - Kullanıcının seçtiği RSS kaynaklarından güncellemeler gösterir. Bunun yanı sıra kullanıcının ziyaret ettiği sayfaların RSS'lerini otomatik olarak gösterebilir.
    * Google Talk - Kullanıcının bilgisayarında Google Talk yüklüyse, program kenar çubuğuna otomatik olarak eklenmektedir.

#29.07.2011 22:43 0 0 0