malzemeler1 bardak un
1 yemek kasigi seker
1 cay kasigi kabartma tozu
113 gm soguk tereyag
2 yemek kasigi cig krema
1 yumurta
2 1/2 bardak cekirdegi cikarilmis, dilimlenmis erik
1/2 bardak cig krema
1/2 bardak seker
1 yumurta
1 cay kasigi vanilya
yapılışı
Firini 175Cye isitin. Unu, bir kasik sekeri ve kabartma tozunu bir kaba alin. Soguk tereyagini kucuk parcalara kesip una ekleyin. Bir catal yardimi ile tereyagini unlu karisima yedirin. 2 yemek kasigi krema ve yumurtayi da buna ekleyip karistirarak taban hamuru olusturun. Unlu elle toparlayarak 25 cm lik kelepceli kaliba (ya da 23 cm lik kare firin kabina) yerlestirdiginiz hamurun kenarlarini biraz yukseltin. Dilimlenmis erikleri goze guzel gorunen bir sekilde hamurun ustune dizin. 30 dakika kadar pisirin. Bu arada 1/2 bardak krema, 1/2 bardak seker, 1 yumurta ve vanilyayi iyice karistirin. Tatliyi firindan cikarip yumurtali karisimi erik dilimlerinin uzerine dokun. Tekrar firina koyup 25-30 dakika ya da yumurtali karisimin ustu guzelce kizarincaya kadar pisirin.