Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı toz şeker
4 bardak süt

Muhallebı için :

2 bardak süt
yarım su bardağı su
5 çorba kaşığı toz şeker
3/4 kahve fıncanı pirinç unu
2 kahve fıncanı toz hindistancevizi
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Muhallebi için bir tencereye şeker, süt, tuz ve hindistancevizini koyun. Arada bir karıştırarak kaynatın. Diğer bir kapta nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Üzerine azar azar su dökerek nişastayı eritin. Bu bulamacı kaynayan şekerli süte katın. Koyulaştığında ocaktan alın.
Güllaç için kaynamış sütle şekeri karıştırın. Büyükçe bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp, bir süre yumuşatın. Çıkartıp, kenarları üste doğru katlayın. Güllacı iki kat yapıp ortasına muhallebi koyun. Dört ucunu brleştirip, bohça şekline getirin. Üzerine toz hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 10:09
ellere emeklere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 09:56
Ellerine sağlık teşekkürler
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:28
Ellerine Saglik teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 12.09.2006 23:45
Ellerine Saglik