Valide Sultan Böreği

Son güncelleme: 20.10.2006 22:12
  • Malzemeler:

    5 adet yufka
    500 gr. soğan
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı soda
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 su bardağı ceviz
    1 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    2 adet yumurta
    Tuz
    karabiber
    çörek otu
    Hazırlanışı:
    Soğanları halka halka doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun. Ateşten alın. İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın. Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün. Sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın. Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin.
#12.09.2006 01:35 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#12.09.2006 23:13 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:57 0 0 0
  • Ellerine ve emeğine sağlık.
#21.09.2006 09:15 0 0 0
  • eline emeine saglik...
#20.10.2006 22:12 0 0 0