Malzemeler:

5 adet yufka
500 gr. soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
Tuz
karabiber
çörek otu
Hazırlanışı:
Soğanları halka halka doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun. Ateşten alın. İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın. Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün. Sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın. Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 578
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:12
eline emeine saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 10:15
Ellerine ve emeğine sağlık.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:57
emeğine sağlık teşekkürler.
BoardBeLasi Tarih: 13.09.2006 00:13
Ellerine Saglik