Japonyada yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen 1073 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre, mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren "karoten" maddesi insanlarda karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor.

Kyoto Üniversitesnde yapılan diğer araştırmada ise, mandalina suyu içen hepatit hastalarının karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi. Kanında hepatit virüsü bulunan 30 hastaya 1 yıl boyunca mandalina suyu içiren bilim adamları, bu hastaların hiçbirinin karaciğer kanserine yakalanmadığını, mandalina suyu içmeyen 45 hastanın ise yüzde 8.9unda karaciğer kanseri tespit edildiğini belirtti.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.09.2006 18:36
bu kadar faydalı ise daha çok tüketelim
Wish Tarih: 12.09.2006 12:36
paylasim icin tskrler
kurtjara Tarih: 12.09.2006 11:27
bol bol içelim o zaman bu değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım
ozlems_o Tarih: 12.09.2006 10:00
verdiğin bilgiler için teşekkürler casper