Gerekli Malzemeler :

1 Kase Haşlanmış Mercimek
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
125 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Haşhaş
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Üzerine:
1 Çay Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Kaşığı
Hazırlanışı:
Mercimeği yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sote edin.Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada hamuru hazırlayın.Bunun için sıvı yağı,ılık su ve kabartma tozuyla karıştırın.Azar azar un ilave edin.Yumuşak bir hamur yapın.15 dk dinlendirin.Küçük bezeler koparın.Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.
Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın.Yufkaya sürün.Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin.Kesilen parçaları kıvırıp,buzdolabına alın.10 dk. bekletin.
Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın.15 cmlik kareler halinde kesin.Ortalarına mercimekli içten koyun.Ek yerleri tepsiye gelecek şekilde boylamasına ikiye katlayın.Yumurta sarısını çırpın.Yufkaların üstüne sürün.Haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 21:55
tariflerin icin cok tskrler...
refik Tarih: 16.10.2006 14:02
tarifleriniz için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 16:28
Ellerine Saglik
enrique Tarih: 21.09.2006 09:15
Ellerine sağlık.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 20:57
emeğine sağlık teşekkürler.