İRMİKLİ ŞEKERPARE

Son güncelleme: 29.09.2006 23:01
  • Malzemeler
    4 bardak un
    2 yumurta
    1 paket margarin
    1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
    5 kaşık irmik
    ½ paket kabartma tozu
    isteğe göre hindistan cevizi

    Şerbeti için;
    4,5 su bardağı şeker
    6 bardak su
    ½ limon

    HAZIRLANIŞI
    Bütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. İsterseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.
#15.09.2006 17:28 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#19.09.2006 08:47 0 0 0
  • Ellerine Saglik teşekkürler
#20.09.2006 00:25 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#21.09.2006 09:10 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#21.09.2006 09:11 0 0 0
  • Paylasim icin tskler
#29.09.2006 23:01 0 0 0