Malzemeler:

Tozşeker (2,5 bardak)
Süt (10 bardak)
Pirinç unu (1 1/4 fincan)
Su (1 1/4 bardak)
Limon Suyu (1 tatlı kaşığı)
Kaymak (100 gr)
Badem (100 gr)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Antepfıstığı (50 gr)
yapılışı

*Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır. Şeker eridiğinde şurup kaynamaya bırakılır. 5 dakika kadar kaynatılır. Koyulaştığında iyice soğumaya bırakılır.
*Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur. Üç çeyrek bardak su yavaşça üzerine eklenir.
Pirinç unu suda eritilir. Karışım şekerli süte yavaş yavaş akıtılarak karıştırılır.
*Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Ardından ateşten alınarak tabaklara aktarılır. Soğumaya bırakılır.
*Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir.
*Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 608
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2006 00:00
Paylasim icin tskler
unique Tarih: 21.09.2006 10:08
paylasim icin saol cnm ellere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 10:00
Ellerine sağlık, teşekkürler
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:25
Ellerine Saglik teşekkürler
refik Tarih: 19.09.2006 09:46
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık su perısı