Malzeme:
750 gr. kadar tam yağsız kuşbaşı et
300 gr. mantar
3 orta boy patates
3 orta boy domates
3 adet iri dolmalık biber
2 adet orta boy patlıcan
1 kg. pirinç
Soya sosu
Tuz
Kekik
Gerektiği kadar yağ…
Alüminyum folyo
yapılışı

Bir tencerede bildiğimiz şekilde sade pilavı hazırlayın. Diğer tarafta halka şeklinde doğradığınız patatesleri, halka şeklinde doğradığınız ve acısını almak için tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, dört parçaya ayrılmış dolmalık biberleri, halka şeklinde doğranmış domatesleri ayrı ayrı sıvı yağda kızartın. Domatesler çok az kızartılacaktır. Diğer tarafta kuşbaşı etleri az yağda iyice kavurup, kavrulduktan sonra büyüklüklerine göre dörde böldüğünüz mantarları içine ekleyin ve mantarların pişmesine yakın soya sosu ve kekik ilave edin.
Eti pişirirken tuz koymanıza gerek yoktur soya sosunun tuzu yeterli olacaktır.

Tüm malzemelerin hazırlanıp pişmesinden sonra oldukça derin bir cam kabın içine alüminyum folyoyu döşeyin. Sırası ile içine daha önceden kavurduğunuz mantarlı et karışımını boşaltın. Bir kaşığın tersi ile iyice kaba yaydırıp üzerini düzeltin. Üzerine pişirdiğiniz pilavdan yarım parmak kalınlığında bir miktar koyun. Üzerine kızarttığınız patatesleri koyun. Patateslerin üzerine yine yarım parmak kadar pilav ve onun üzerine patlıcanları, üzerine tekrar yarım parmak pilav koyun. En son olarak ta domates ve dolmalık biberleri bir arada koyun. En üstü de kalan pilavla kapatın. Üzerine bir çay bardağı ılık su gezdirin. Önceden kızdırılmış 200 derecelik fırında on dakika pişirin. Et ve mantar hariç; pilav ve diğer bütün malzeme fırında pişme süresi de göz önüne alınarak önceden çok pişirilmeyecektir.

Servis yapacağınız zaman büyük bir servis tabağına ters çevirin ve üzerindeki folyoyu çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. .

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 658
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:00
ellerine saglik paylasim icin saol
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 17:30
Ellerine Saglik