Tart hamuru için
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
Süt
Krokanı için
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı fındık

yapılışı
Hamur malzemeleri miikserle 5-7 dakika kadar karıştırılır, bir tart kalıbını yağladıktan sonra malzeme içine konur. 160 derecede 40 dakika fırınlanır. Tart soğuduktan sonra krema hazırlanıp tartın orta boşluğuna boşaltılır(soğumadan konulursa sıcaklıkla birlikte erir. )
Krokan için,
şeker teflon tavada karamelize oluncaya kadar eritilir. Kahverengi renk aldığında fındıklar konulur. Erimiş olan karışım yağlı kâğıdın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krokan küçük parçalara ayrılır kremanın üzerine serpiştirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 561
favori
like
share
NaZ Tarih: 22.09.2006 20:01
bunu mutlaka denemeliyim :78: ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 17:32
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:44
emeğine sağlık, teşekkürler