MALZEMELER
3-4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kekik
Yarım litre süt
3 çay kaşığı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı su
Kaşar
Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.

Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.

Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.

AFIYET OLSUN!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1077
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 15:05
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 18:52
paylaşım için thanks
sakin75 Tarih: 03.07.2006 12:18
eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 03.06.2006 00:29
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 06.03.2006 23:11
ellerine sağlık çok nefis görünüyor.
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 23:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:08
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
refik Tarih: 19.01.2006 09:10
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık ama dikkat bu günlerde kuş giribi var
ens_selman Tarih: 28.12.2005 02:04
çok teşekkürler kardeşim :85: