Malzemeler
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola
2 adet soğan
2 adet domates
4 adet patlıcan
4-5 adet sivri biber
1 fincan ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber

HazırlanışıPatlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin. Bolca tuzlayıp süzgece bırakın. Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın. çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın. iyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin. sıcak sıcak servis yapın

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 538
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:01
ellerine saglik paylasim icin saol
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 17:30
Ellerine Saglik