MALZEMELER
1 adet tavuk
1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış
2.5 su bardağı pirinç
1 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı salça
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı kuşüzümü
karabiber, tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın.
Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin. Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın. Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2.5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin. Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin. Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin.
Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun. Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün. 150º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin. Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın.
AFIYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1157
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:01
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:54
paylaşım için thanks
casper Tarih: 05.04.2006 21:25

paylaşımın için tşkler
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:43
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:12
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 14:09
paylaşım için teşekkürler
masarac Tarih: 29.12.2005 03:07
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:54
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
ens_selman Tarih: 14.12.2005 15:35
Tesekkürler arkadasim