Malzemeler:

1 kg un
250 gr tereyağı
2 yumurta
250 gr kaymak
1 su bardağı pudraşeker
Bir tutam tuz
Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Bir tavada tereyağını eritin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.

* Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 beze hazırlayın. Bezelere un serpip yufka şeklinde açın. Her bir bezeye birer kaşık eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dıştan içe doğru yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudraşeker serpin. Antepfıstığı ile süsleyip ılık olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 566
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2006 00:00
Paylasim icin tskler
unique Tarih: 21.09.2006 10:13
ellere emeklere saglik...
enrique Tarih: 21.09.2006 10:10
Ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 20.09.2006 01:25
Ellerine Saglik teşekkürler