İftara kadar değil sonsuza kadar sigarasız kalın

Son güncelleme: 22.09.2006 00:19
  • 25 ülkede 300 bin kişiye sigarayı bıraktıran IQS, Ramazan öncesi İstanbul İl Müftülüğünün desteğiyle İftara kadar değil, sonsuza kadar sloganıyla kampanya başlattı.


    Kampanya kapsamında, sigarayı bırakanlar için kritik ilk 2 haftayı atlatmak için Ramazanın büyük fırsat olduğu vurgulanıyor ve din adamları cemaati sigarayı bırakmaya etkin biçimde teşvik edebilmeleri için bilgilendiriliyor.

    Dünyadaki tüm Müslümanları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran ve arındıran kutsal Ramazan ayı, bu kez nikotinin esiri olup hem kendilerinin hem yakınlarının hayatını tehlikeye atan sigara bağımlılarının kurtarılması amacıyla düzenlenen önemli bir kampanyaya vesile oluyor.

    İftara kadar değil, sonsuza kadar sloganıyla IQS Türkiye Sigara Bırakma Merkezleri tarafından İstanbul İl Müftülüğünün desteğiyle gerçekleştirilen Ramazanda Sigarayı Bırakma Kampanyası çerçevesinde, İstanbuldaki yaklaşık 2000 camide, din adamları, cemaati bilgilendirip, sigarayı bırakmaya teşvik edecek. Kampanya, IQS tarafından, IQS Sigara Bırakma Merkezlerinin bulunduğu İzmir, Adana, Antalya, Konya, Kocaeli, Bursa ve Mersin gibi illerde de, İl ve İlçe Müftülüklerinin işbirliği ile yaygınlaştırılacak.

    Ramazanda Sigara Bırakma Kampanyası çerçevesinde, İstanbul İl Müftülüğünün desteğiyle hazırlanan bilgilendirici kitaplar ve afişler, 32 İlçe Müftüsü kanalıyla tüm din adamlarına ulaştırıldı.

    Ayrıca, 9 u İstanbul da olmak üzere, Ramazan sonuna kadar çeşitli illerde İlçe Müftülüklerinin kendi bölgelerindeki din adamları ile gerçekleştirecekleri aylık toplantılara IQS yetkilileri de katılarak, sigarayla etkin mücadele konusunda din adamlarını bilgilendirecekler. Ramazan öncesinden başlayarak, din adamları, vaaz ve hutbelerinde, cemaati sigaranın zararları konusunda bilgilendirerek, sigarayı bırakmaya teşvik eden mesajlar verecekler. Camilerin girişindeki panolarda da cemaati uyaran afişler yer alacak.

    Ramazanda Sigarayı Bırakma Kampanyası çerçevesinde, IQS in 8 ildeki 18 Sigara Bırakma Merkezinde, sigarayı bırakmak isteyenlere, Patenti IQSe ait bilgisayar destekli RISE cihazı ile kulağa mikro masaj ve 6 ay boyunca tersine öğrenme yöntemi ile takip sisteminden oluşan IQS programına, katılım ücreti olarak, günde 1 paketten 6 aylık sigara maliyeti tutarında bir bedel ödeniyor.

    Mikro masaj yoluyla, vücudun doğal yoldan beta endorfin (mutluluk hormonu) salgılaması sağlanarak, nikotin yoksunluğundan kaynaklanan, özellikle ilk 2 haftadaki sıkıntıların kolayca atlatılması sağlanıyor. Bu kritik dönemin atlatılmasında, oruç nedeniyle Ramazan ayının büyük bir fırsat olduğu vurgulanıyor. IQS Sigara Bırakma Merkezlerinde 6 aylık programa katılıp, sigarayı bırakamayanların ödedikleri ücret iade ediliyor.
    Ramazanda Sigarayı Bırakma Kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgiye IQSin 0212 444 0 477 numaralı Sigara Bırakma Hattı ve www.iqsturkey.com internet adresinden ulaşılabiliyor.
#21.09.2006 09:33 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım artık sigarayı bırakma zamanının geldiğini düşünüyorum
#21.09.2006 10:42 0 0 0
  • umarım herkes bunu dikkate alır

    teşekkürler arkadaşım
#21.09.2006 12:00 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler arkadaşım
#22.09.2006 00:19 0 0 0