Malzemeler
300 gr sığır eti (pişmiş)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan un
2,5 lt et suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
320 gr beyaz lahana
1 su bardağı krema
1 kırmızı pancar
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
1 patates
1 domates
1 limon
1 sivri biber
yapılışı
Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve iki-üç mm kalınlığında dilimlere ayırın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları tereyağında pembeleştirin. Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin. Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu katıp kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin. Bir limonun suyu, tuz, bir çay kaşığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin.
Eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın. Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın. Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin.