Malzemeler


Tuz
1 fincan sirke
1 çay kaşığı tarhun
5 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
4 yumurta sarısı
1 soğan
2 domates
1 tane biber

yapılışı

Soğanı çok ince doğrayın. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarını başka bir yerde kullanmak için ayırın (tozla beraber pişerse, sos çok acı olur). Sirke, soğan, kıyılmış tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateşte sirke tadı kalmayana kadar pişirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kıyın. Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve köpüğü ile dibine çöken tortusunu alıp ılık bir yerde tutun.
Yumurta çırpma kabına, yumurta sarılarını koyun ve daha önce hazırladığınız malzemelerle karıştırın. Üç çorba kaşığı su ilave edin ve biraz çırpın. Genişçe bir kaba iki parmak su doldurup ateşe koyun ve bunun içine yumurtalı kabı oturtun. Alltaki suyun sıcaklığı sonucu; yumurta sarıları krem haline gelene kadar çırparak pişirin. Yumurta kabını ocaktan alın ve ılık tereyağını yumurta sarısına karıştırmak suretiyle az az yedirin. Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve ince doğrayıp pişirdiğiniz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ılık bir yerde saklayın. Bu sosu bütün ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 12:58
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:07
teşekkürler ellerine sağlık
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 09:57
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:21
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 20.10.2006 21:41
farkli tarifin icin tskrler...
refik Tarih: 28.09.2006 09:09
tarifleriniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 22.09.2006 23:56
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 16:26
Ellerine Saglik