çanak kebabı nasıl yapılır - kuzu güveci - güveçte kuzu
Malzemeler

900 gr kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 patates
3 domates
2 soğan
1 demet taze soğan
1 havuç
1 demet taze sarmısak
1 adet defne yaprağı
2 demet dereotu
6 sivri biber
Yarım su bardağı su
Tuz
yapılışı

Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun. 2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın. Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 660
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:02
ellerine saglik paylasim icin saol
BoardBeLasi Tarih: 22.09.2006 17:29
Ellerine Saglik