Malzemeler
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
yapılışı
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 609
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:08
:18: sunum için teşekkürler...
unique Tarih: 21.10.2006 16:08
paylasim icin cok saol...
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2006 00:12
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 28.09.2006 00:58
emeğine sağlık :2: