BademLi TavuK

Son güncelleme: 10.02.2007 10:08
  • Malzemeler
    2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
    ½ Kg Taze Mantar
    ½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
    ½ çay fincanı Un
    Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
    yapılışı
    Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

    1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

    Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.

    Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır
#23.09.2006 09:05 0 0 0
  • emeğine sağlık
#27.09.2006 23:58 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#29.09.2006 23:12 0 0 0
  • paylasim icin cok saol...
#21.10.2006 15:08 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:08 0 0 0