Gerekli Malzemeler :

Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 555
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:39
ellerine emegine saglik.. ama ben bunu ramazandan sorada yemek isterim ...
BoardBeLasi Tarih: 29.09.2006 23:58
Paylasim icin tskler
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:53
tarifleriniz için teşekkürler :2:
refik Tarih: 28.09.2006 11:19
teşekkürler ellerine sağlık su perısı
menekşe çiçeği Tarih: 28.09.2006 08:41
elinize sağlık :2: :3: