MALZEMELER
1 kg ağırlığında levrek balığı
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 fincan sirke
4-5 diş sarmısak
2 adet yumurta
yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını, soyulmuş bir bütün soğanı, bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın.
Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın. Sonra balığın etlerini, küçük küçük parçalayıp, tekrar suyunun içine bırakın.
Diğer bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, küçük doğranmış soğanı, küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin.
Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp, çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar, kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 514
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:30
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:39
paylaşım için teşekkürler
unique Tarih: 20.10.2006 22:46
eline emeine salik...
DİDEM Tarih: 30.09.2006 01:53
emeğine sağlık, teşekkürler. :2:
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2006 00:02
Ellerine Saglik
refik Tarih: 28.09.2006 11:17
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı