Malzemeler
1 adet hazır kalp şeklinde pandispanya
1 su bardağı kayısı suyu
1 kg kuru incir
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine 1 paket hazır tart jölesi
Kırmızı gıda boyası
yapılışı
Incirleri küçük doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tozşeker, süt, vanilya koyup, incirler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen incirli sütü blendırdan geçirin. Tekrar tencereye koyup, mısır nişastasını ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın. Krema haline getirin.

Ocaktan alınca, ceviziçi, tarçın ilave edip karıştırın. Pandispanyayı ikiye ayırın. Ilk parçasını kayısı suyu ile ıslatın. Kremayı ikiye bölün. Yarısını, ilk parçanın üzerine taşırarak sürün. Diğer parçayı da kayısı suyu ile ıslatın. Kremalı kekin üzerine kapatın. En üste, kalan kremanın tamamını
dökün. Taşırarak, her tarafını krema ile kaplayın. Tart jölesini, gıda boyası ile birlikte, jölenin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerini kaplayın.

Buzdolabında 3-4 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun......

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 661
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:27
sunum için teşekkürler...
BoardBeLasi Tarih: 30.09.2006 00:17
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 28.09.2006 01:00
ellerine sağlık teşekkürler. :2:
Sari Menekse Tarih: 26.09.2006 00:39
mutluluguma hemen mutluluk katayim yarin :5: