Mutluluk İksirli Pasta

Son güncelleme: 10.02.2007 09:27
  • Malzemeler
    1 adet hazır kalp şeklinde pandispanya
    1 su bardağı kayısı suyu
    1 kg kuru incir
    1 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı süt
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay kaşığı tarçın
    Üzerine 1 paket hazır tart jölesi
    Kırmızı gıda boyası
    yapılışı
    Incirleri küçük doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tozşeker, süt, vanilya koyup, incirler yumuşayana kadar pişirin.

    Pişen incirli sütü blendırdan geçirin. Tekrar tencereye koyup, mısır nişastasını ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın. Krema haline getirin.

    Ocaktan alınca, ceviziçi, tarçın ilave edip karıştırın. Pandispanyayı ikiye ayırın. Ilk parçasını kayısı suyu ile ıslatın. Kremayı ikiye bölün. Yarısını, ilk parçanın üzerine taşırarak sürün. Diğer parçayı da kayısı suyu ile ıslatın. Kremalı kekin üzerine kapatın. En üste, kalan kremanın tamamını
    dökün. Taşırarak, her tarafını krema ile kaplayın. Tart jölesini, gıda boyası ile birlikte, jölenin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerini kaplayın.

    Buzdolabında 3-4 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun......
#25.09.2006 13:58 0 0 0
  • mutluluguma hemen mutluluk katayim yarin
#25.09.2006 23:39 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler.
#28.09.2006 00:00 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#29.09.2006 23:17 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:27 0 0 0