Güçlü Ezen midir

Son güncelleme: 16.08.2011 07:18
  • İnsanların, başkalarına neden acımasızca davrandığını hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım. Kendilerine sorsanız, onlar hep haklıdır. Haketmiştir saldırıya, yada haksızlığa uğrayan kişi, o davranışları. Eğer, ilgili kişiyi korumaya kalkarsanız, anında size de saldırır.
    Diyaloğu da ortadan kaldırıp, çözümsüz hale getirir tüm sorunları.
    Eğer karşısındakini ezmeye çalışan kişi, bir de maddi ve manevi anlamda güçlüyse; ezilmekten başka çaresi kalmaz ilgili kişinin.
    Ezen insanları çok gözlemledim, yaşam boyunca. Bazen yakınımda, yada çevremde gördüm, kimi zamanda çalıştığım yerlerde. Genellikle sevgi ve bilgi donanımı eksik kişilerin, konuşmak yerine ezmeği tercih ettiğini gördüm. Ezdikleri, kendinden daha bilgili, daha zeki, yada daha çok sevilip sayılıyorsa saldırıyorlar. Eğer konumu, buna yardımcı oluyorsa her türlü yetkilerini kullanıyorlar. Bazen, ailelerde de görüyorum. Aile içinde, kim maddi olarak daha güçlüyse diğerini eziyor. Ailesinden bir parçasını ezerek, kendini güçlü hissetmeye çalışan biri, dışarıda daha da acımasız olabiliyor.
    Kendisine güvenmeyen kişi, başkasına zarar vererek güven bulmaya çalışıyor. Bulamayınca, tekrar tekrar deniyor, çevresinde iyice sevilmeyen biri olmaya da başlıyor tabi. Sevgisizlik, iyice saldırganlaştırıyor ve kişi en çok da kendine zarar veriyor.
    Acı ile bakar saldırarak, ezmeye çalışanlar. Dikkatlice gözlerine bakanlar, o çaresiz ışığı görür. Aslında yardım çığlıklarıdır her seslerini yükseltip, kendilerini gösterme çabası. Karşı tarafa attıkları her ok, kendi yüreklerini parçalar. Kendilerine kızarlar da, konuşmanın, sevgi köprüsü kurmanın yollarını bulamazlar.

    Güçlüler ise acı dolu bakışlara, yürekli duruşları ile cevap verirler. Aile içinde, her türlü şiddete maruz kalsalar da, yavruları için dimdik ve onurlu duruşlarını bozmazlar.
    Emekleri ile para kazananlar, uğradıkları her türlü saldırıya karşı daha çok çalışarak cevap verirler. Güçlü insanlar, kolay kolay ezme çabalarına yenilmezler. Güçlü insanlar, kendilerini hayatın içinde acılarla geliştirerek, çektiklerinin acısını kimseden çıkarmazlar.
    Savaşları kendileriyledir, kendinden sonra gelenlerin yollarını taşlardan temizlerler. Yolda, dost seçtiklerini sürekli kollar ve özgür bırakırlar.
    Güçlü insanlar, söylenenmez, dertlenmez ve başkalarına dert olmazlar. Yaşamın tam merkezinde yaşarlar ve sürekli okuyarak, gözlemleyip sorgulayarak kendilerini geliştirirler.
    Hoşgörülüdürler, hata değil umut ararlar. Sevgi doludurlar ve kolay affederler. Prensiplidirler, kendilerine yakışmayan söz ve davranışlardan kaçınırlar.
    Gelişip büyüdükçe alçakgönüllü olma hallerini artırırlar.
    Güçlü kişi ezmez, aksine etrafına ışık saçar sözü ve özü ile.

    Çevresindekileri, ezerek güçlü görünmeye çalışanlara; çevresindekiler acıyarak bakar aslında.

    HAYAL DENİZİ
#16.08.2011 07:18 0 0 0