Fazlalıkları ortadan kaldırın

Son güncelleme: 26.09.2006 22:45
  • Kullanmadığınız eşyalar evinizde göze hoş görünmeyen büyük bir kalabalığa neden oluyor. Bu eşyaları kutulara ya da küçük yüklüklere yerleştirmeyi düşünüyorsunuz fakat bu sefer de hangi büyüklükte ve kaç tane kutu alacağınıza bir türlü karar veremiyorsunuz. Size bu konuda yardımcı olmamızı ister misiniz? Depolama sürecinde yapılması gerekenler: - Evinizde kargaşaya neden olan eşyaların içinden ihtiyacınız olanları ayırın. - Yüklük ve kutu alışverişine çıkmadan önce evinizde bunları koymanız için yeterli bir alan olduğundan emin olun. Bu

    kutuları koyabileceğiniz en uygun yerler genelde dolapların en üst rafıyla tavan arasında bulunan boşluklardır.

    - Alışverişe çıkmadan önce hangi boyutta kaç kutuya ihtiyacınız olduğunu saptamak için bu kutuları koyacağınız alanı ölçün. Şimdi yaptığınız bu planla ve almanız gereken yüklük ve kutuların ayrıntılarını içeren listenizle alışverişe çıkmaya hazırsınız.

    Depolama sürecinde yapılmaması gerekenler

    - Kutulara koymak istedikleriniz ileride bir şeyler daha eklenebilecek türden eşyalarsa (örneğin eski fotoğraf albümleri) o zaman bunları saklamak için canlı renklerde ve sıra dışı şekillerde kutular seçmekten kaçının. Bu tarz trend kutular satışa çıktığı sezon tüketilir. Dolayısıyla siz ileride fotoğraf albümlerinizi koyacak benzer kutular aradığınızda karşınıza farklı renkte ve tarzda kutular çıkacak ve evinizdeki karışıklığa bir de renk cümbüşü eklemiş olacaksınız.

    - Dükkanlarda gördüğünüz kutular ne kadar renkli, göz alıcı ve çekici olsa da sakın ihtiyacınız olandan fazlasını eve sokmaya çalışmayın. Alacağınız her ekstra kutu ya da yüklük evinizdeki kalabalıklığın daha da artmasına neden olacaktır.

    - Kafanızda özel bir 'lüzumsuz eşya depolama' projesi olmadan sakın vitrin gezmeyin. Tüketicinin aklını başından alan renkli kutularla bezenmiş vitrinleri gördüğünüzde 'bir gün ihtiyacım olur' diyerek bir sürü kutuyla eve dönebilirsiniz.
#26.09.2006 19:58 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için çok teşekkürler superisi
#26.09.2006 22:45 0 0 0