Malzemeler:

8-9 güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
1 kivi
2 muz
1 kahve fincanı kiraz şekeri
Hazırlanışı:
* Şeker ve 3.5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın. Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın.

* Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.

* Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 621
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:37
elerine emeine saglik...
BoardBeLasi Tarih: 29.09.2006 23:59
Paylasim icin tskler
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:48
tarifleriniz için teşekkürler :2:
refik Tarih: 28.09.2006 11:19
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı
menekşe çiçeği Tarih: 28.09.2006 08:35
elinize sağlık teşekkürler :3: :14: