Çocuklar İçin Kahvaltı Sunumu

Son güncelleme: 17.08.2011 05:37
  • Çocuklara Kahvaltı Sunumu - Çocuklara Süslü Kahvaltı Tabağı Hazırlama


    noimage

    Herkesin kendi çocuklarına yedirmekte zorlandıkları çiğ sebze-yumurta gibi uzayıp giden listeleri vardır, Bu malzemelerimizle hayal gücümüzü birleştirerek çocuklara özel şirin sunumlar hazırlayarak hatta bu zevkli hazırlığı çocuğunuzla beraber yaparsanız iştahla yiyecektir. Tabaktaki şekillere bakarakda yapabilirsiniz,

    noimage

    Çiçek: Kırmızı et biberi turşusunu dörde bölerek çiçek şekli verdim. Ortasına: yumurta beyazı diliminin kenarlarını bıçağın ucuyla üçgen çentikler atarak çıkardım, üzerine havuç ve zeytin dilimi koydum. Arı: 1 tane yeşil zeytinin üzerine, siyah zeytinden incecik şerit dilimler kesip koydum, yarım yeşilzeytinden başını yerleştirdim ve yine siyah zeytinden minicik parçalar kesip göz yaptım, maydonoz dallarından antenlerini ufak delikler açıp yerleştirdim, zeytinin yanlarına ince uçlu bıçakla kesikler açarak 2ye kesilmiş incecik turp dilimini kanat olarak yerleştirdim.

    noimage

    Farecikler: "tabakta olması kulağa hoş gelmesede şirinlik kattıkları inkar edilemez " haşlanmış 2 yumurtanın birini dikey olarak ortadan kestim, kulak kısımlarını bıçağın ucuyla çizerek turp dilimleri yerleştirdim. Zeytinden küçük parçalar keserek gözlerini yerleştirdim. 4 kısa maydonoz saplarını bıyık olarak batırdım. Uzunca bir maydonoz sapınıda kuyruk yaptım, ufak turp paröasından burnunu yapıştırdım.
    Civciv: haşlanmış 1 yumurtayı ortadan kestim, içineki sarılarını çaykaşığı ile çıkardım, 1 kaşık mayonez ile karıştırdım bundan 2 top elde ettim, gövde ve kafa olarak yumurta beyazının içine yerleştirdim ve yine zeytinden gözler, kalan yumurtabeyazından da şapka yaptım, havuçtan minicik üçgen dilim keserek gagasını yerleştirdim.Yuvası için de dere otu kullandım.

    noimage


    Küçük bir turşuluk salatalıktan bile çok uzun bir akordiyon salatalık dilimi elde ediliyor. Salatalığa şiş geçirin, sağ elinizle bıçağı tutarken sol elinizle şişi yavaş yavaş çevirin. Burada dikkat etmeniz gereken püf noktası, bağlantıyı koparmamak için yavaş hareket edin.
#17.08.2011 05:37 0 0 0