Hedef 4'te 4

Son güncelleme: 29.09.2006 23:50
  • Kartal için uçma zamanı
    Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bulgar temsilci CSKA Sofya ile deplasmanda karşılaşıyor. İki hafta önce İstanbul'da oynanan ve siyah-beyazlı ekibin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçta karakartal güzel oyunla göz doldurmuştu. Balgarska Armia Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı Holladalı Dick van Egmond yönetecek ve karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak.

    Beşiktaş, son lig maçında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etmiş ve CSKA maçının bir provası yapmıştı.

    Kartal'da sakatlıkları süren Koray Avcı, Ali Güneş ve Delgado kafilede yer almıyor. Beşiktaş'ın deneyimli oyuncusu Ali Tandoğan, Sofya'ya ilk maçta elde ettikleri 2-0'lık skorun avantajıyla gittiklerini belirterek, "Avantajlı olduğumuz için fazla da rahat olmamalıyız. İyi bir futbolla turu geçeceğiz" dedi.

    CSKA'da ise kırmızı kart cezalısı Robert Petrov dışında eksik bulunmuyor. CSKA Sofya tennik direktörü Markov Beşiktaş'ın çok güçlü bir ekip olduğunu bildiklerini kaydederek, şunları söyledi: ''Beşiktaş gerçekten iyi oynayan güçlü bir ekip. İlk maçta aldığımız 2-0'lık yenilgiyi Beşiktaş karşısında telafi etmemiz belki zor görünebilir. Ama turu geçme şansımız var. Eğer şansımızın olmadığını düşünürsek maça çıkmamamız lazım. Oyuncularımız son derece inançlı bir şekilde hazırlandılar. Ben Beşiktaş'ı eleyerek turu geçebileceğimizi düşünüyorum. Atak bir futbol sergileyeceğiz. Başka şansımız yok, golü erken bulmalıyız.''

    CSKA Sofya
    Ivaylo Petrov
    Martos
    Kotev
    Jakirovic
    Dimitrov
    Iliev
    Petre
    Trica
    Manolov
    Silva
    Todorov


    Beşiktaş
    Runje
    İbrahim Toraman (Ali Tandoğan)
    Gökhan Zan
    Baki
    İbrahim Üzülmez
    Burak
    Kleberson
    Ricardinho
    Mehmet
    Gökhan Güleç (Bobo)
    Nobre

    Stat: Bulgarska Armia Stadı
    Saat: 19:30
    Yayın: Kanal D
    Hakem: Dick van Egmond

    *****

    Kayserispor tarih yazacak
    Tarihinde ilk kez İntertoto ve UEFA Kupası'na katılan Kayserispor İntertoto'dan gelip UEFA gruplarına katılan ilk Türk takımı olmak ve Kayseri halkına farklı bir gurur yaşatmak için bugün saat 20:00'de Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı karşısına çıkıyor. Hollanda'da rakibinden 3 gol yemesine karşın 2 golü de rakip filelere bırakması tur için umutları yeşertti. Tüm Kayseri futbolcuları, teknik heyeti, yöneticileri ve halkı tur için inanmış durumdalar.

    Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Pavel Kralovec yöneteceği maçın yardımcı hakemliğini Martin Wilczek ve Miroslav Zlamal yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Jan Jilek.

    Genel menajer Süleyman Hurma, maçta Uğur'un statü gereği, Aydın'ın da sakatlığı nedeniyle takımda yer almayacağını, sakatlığı süren Toledo'nun durumunun ise maç saatinden hemen önce kesinlik kazanacağını söyledi.

    Kayserili futbolcular taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını sık sık belirtiyorlar. Özellikle son maçlarda seyircinin ilgisizliğinden yakınan futbolcular bir hafta boyunca basın aracılığıyla halka seslendiler. Muhammed Hanefi de taraftara sitem ederek " Bari bizi yarınki önemli mücedelede yalnız bırakmasınlar. taraftar desteği bizi ateşler, Hollanda ekibini ürkütüp, bocalatır. O nedenle tarihi bir başarı için sadece bizim çabamız yetmez. Tarafftarın desteğini, tribündeki çoşkusunu görmek istiyoruz" diye çağrıda bulundu.

    KAYSERİ'NİN AVRUPA KARNESİ

    Kayserispor, tarihinde, Avrupa arenasındaki ilk sınavını, deplasmanda Macaristan'ın Sopron takımı karşısında verdi. Kalesinde gördüğü 3 gole karşılık Gökhan (2) ve Mehmet Topuz'un golleriyle sahadan 3-3'lük skorla ayrılan Kayserispor, bu maçın rovanşını, Fatih'in tek golüyle 1-0 kazanarak, üst tura çıktı.

    İntertoto'daki ikinci sınavında Yunanistan'ın FC Larissa takımıyla deplasmanda karşılaşan Kayserispor, golsüz berabere biten bu maçın rövanşında, Gökhan'ın 2 golüyle adını UEFA Kupası'na yazdırdı.

    Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda, Arnavutluk'un Tiran takımı ile eşleşti. İlk maçını yine deplasmanda oynayan Kayserispor, Muhammet Hanifi'nin rakip filelere gönderdiği 2 golle, Kayseri'ye avantajlı döndü.

    Kendi saha ve seyircisi önünde bu avantajı iyi kullanan sarı-kırmızılılar, rakibin tek golüne karşılık Mehmet, Muhammet Hanifi ve Gökhan'ın golleriyle Avrupa arenasındaki yollarına devam ettiler.

    Oynadığı ilk 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Kayserispor, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a deplasmanda 3-2 yenildi.

    MUHTEMEL İLK 11'LER

    KAYSERİSPOR: Ivankov, Mehmet Topuz, Bülent Bölükbaşı, Ragıp, Gökhan Ünal, Muhammet Hanifi, Jahnsol, Mendez, Tayfun Cora, Kamber, Fatih muhtemel

    AZ ALKMAAR: Didulica, Molhoek, Opdam, Luirink, Jaliens, Schaars, De Zeeuw, Cziommer, Meerdink, Koevermans, Şota

    Stat: Kayseri

    Hakem:Pavel Kralovec (Çek Cum)

    Saat: 20.00

    Yayın: CNN TURK

    *****


    Coştur bizi Trabzon
    Turkcell Süper Ligi'nde önce Beşiktaş'ı ardından da Galatasaray'ı devirerek bütün dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor bu performansı UEFA'da da sürdürmek istiyor. Trabzon'da seyircisiz oynanan ilk maçta İspanyol ekip Osasuna ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor İspanya'dan galibiyetle dönerek adını gruplara yazdırmak istiyor.

    Teknik direktör Ziya Doğan'ın Osasuna karşısında Galatasaray'a karşı sahaya sürdüğü Murat Ocak'ın yerine kaptan Hüseyin'e şans vermesi bekleniliyor. Bordo - mavili takımın başarılı çalıştırıcısı Ziya Doğan, Osasuna maçında mutlaka gol atmak zorunda olan takımında yapacağı tercihler konusunda da kararsız kaldı. Osasuna' nın kendi sahasında baskılı oynaması ihtimalini gözönüne alarak, kontrataklarda başarılı olan Ömer Rıza' yı sahaya sürmek isteyen ancak son haftaların başarılı golcüsü Ersen Martin'i de kesmek istemeyen Doğan'ın, bu ikili arasındaki seçimini maç öncesi yapacağı belirtildi.

    Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, oyuncularıyla karşılaşma öncesi yaptığı toplantıda, Osasuna' nın 90 dakika oyun disiplininden kopmayan ve özellikle kendi sahasında rakibi üzerinde baskı kuran bir takım olduğunu hatırlatarak, "En az onlar kadar pas yapmalıyız" diye konuştu.

    Osasuna teknik direktörü Ziganda Trabzon'un kapanmayacağını düşünerek "İlk maçta alınan 2-2'lik skorun "rahat oynamak için yeterli olmadığını" ifade etti. "Son 3 maçtaki çizgimizi devam ettirip, en iyi Osasuna'yı göstermek istiyorum" dedi.

    Bu arada, bugünkü maçta 19 bin kapasiteli Reyno de Navarra Stadı'nın yaklaşık 17 bin taraftarla dolması beklenirken, Ziganda, stadın dolu olmasının takım için önemli olduğunu ifade etti.

    TRABZON ŞAŞIRTTI

    Trabzonspor, İspanyol gazetecileri şaşırttı. Bask ve Navarra bölgesinde çıkan gazeteler, 7 saatlik yorucu bir yolculuk geçiren bordo-mavili takımın hemen idman yapmasını şaşkınlıkla karşılarken, antrenman haberlerine geniş yer verdiler.

    ZİGANA'DAN REVİZYON

    Son 3 maçtır takım içinde büyük revizyonlar yapan Ziganda, Celta Vigo ile oynadıkları son lig maçındaki ilk 11'de 7 oyuncuyu Trabzonspor'a karşı değiştirecek.

    "Miloseviç, Webo ve Punal'ı bu maç için ayırdım" diyen Ziganda, Trabzon'daki ilk maça oranla da ilk 11'de 5 oyuncuda değişiklik yapacak.


    MUHTEMEL İLK 11'LER

    Osasuna: Ricardo, Javier Flano, Cruchaga, Josetxo, Corrales, David Lopez, Raul Garcia, Punal, Delporte, Webo, Miloseviç.

    Trabzonspor: Jefferson, Musa, Fatih Akyel, Stepanov, Ferhat, Hüseyin, Hasan, Mustafa, Gökdeniz, Marcelinho, Ersen Martin.

    Stat:Reyno de Navarra
    Saat: 21.45
    Yayın: Show TV

    *****

    Danimarka'da turlayalım
    UEFA Kupası 1. tur karşılaşmasında Danimarka temsilcisi Randers ile 21'lik galibiyetin rövanşında deplasmanda mücadele edecek olan Fenerbahçe karşılaşmadan turu getirecek sonuçla dönmeyi umuyor. Son oynadığı Konyaspor maçında Kezman'ın attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan sarılacivertliler'de Sırp oyuncu yine en büyük koz olacak.

    Atletion Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak maçı Portekizli Hakem Pedro Proença yönetecek ve karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak.

    Fenerbahçe teknik direktörü Zico futbolcularını Randers'ı ciddiye almaları konusunda uyararak, "Rakibinizi kesinlikle hafife almayın. Futbol sahada oynanır. Geçen sezon Galatasaray'ın Tromsö karşısında yaşadığı felaketi gördünüz. Aynı duruma düşmemek için sahaya çıkıp mücadele etmelisiniz" şeklinde konuştu.

    Randers'ın teknik direktörü Olsen ise sahalarında iyi oynamaları gerektiğini belirterek, "En az Fenerbahçe kadar iyi oynayarak ilk dakikalardan itibaren baskı kurmalıyız. Rakibimizin her bölgede kaliteli oyuncuları var. Buna rağmen İstanbul'dan iyi bir sonuç ile döndük. Yarın nasıl bir taktik izleyeceklerini bilmiyorum. Ama Kezman en dikkat edeceğimiz oyuncu olacak. İlk maçta en iyi performansı Tuncay göstermişti. Bu maçta nasıl oynayacak bilmiyorum. Biz UEFA kupasında devam etmek için elimizdeki herşeyi ortaya koyacağız. Ama Fenerbahçe golü erken bulursa maç bizim için biter" dedi. açıklamasını yaptı.

    Randers
    Martin Jensen
    Soren Pedersen
    Issah Ahmed
    Ralf Pedersen
    Peter Christiansen
    Alex da Silva
    Rasmus Hansen
    Todor Yanchev
    Kenneth Pedersen
    Karsten Johansen
    Kian Christensen

    Fenerbahçe
    Rüştü
    Kerim
    Edu
    Lugano
    Ümit Özat
    Appiah
    Aurelio
    Alex
    Tuncay
    Kezman
    Deivid de Souza

    STAT: Atletion Stadı
    SAAT: 21.30
    YAYIN: Kanal D
    HAKEM: Pedro Proença
#28.09.2006 07:35 0 0 0
  • ßana qöre güsel mac Kayseri macı oLcak
#28.09.2006 09:13 0 0 0
  • Fenerbahce ve BJK ye basarilar ne yazikki 4'te 2 oldu...
#28.09.2006 23:10 0 0 0
  • maçlardan önce kayseri trabzon elenir fb bjk tur atlar diye düşünmüştüm gönül isterdi hepsi tur atlasın 4'te 4 yapalım ama futbolun diğer yüzüde bu işte
#29.09.2006 07:32 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#29.09.2006 23:50 0 0 0