Kansere karşı bizi koruyan ve son yıllarda tüketimi hızla artan brokoli, tam bir sağlık deposu.

Uzmanlar, herkese yemesini önerdikleri brokolinin yararlarını şöyle sıralıyor: "Zengin bir A, E ve C vitaminleri deposu olan brokoli, içeriğindeki flavonoidlerle bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Demir ve çinko da içerdiğinden kadınlarda göğüs kanserini önler. Prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. İçerdiği bazı bitkisel hormonlar sayesinde vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir. Kendine özgü lifli yapısı bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasına ve alınmış ağır metallerin emilmesine yardımcı olur. Kabızlığı önler, sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca kalp rahatsızlığı, felç, katarakt ve kanser risklerini de azaltır. Haftada bir kez brokoli tüketerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, hastalıklara karşı daha dayanıklı hale gelebilirsiniz. Brokoliyi haşlarken fazla su kullanmamaya özen gösterin."

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:36
teşekkürler özlemciğim ben brokoliyi hergün salatada
severek yiyorum, emeğine sağlık :2:
SU-PERISI Tarih: 28.09.2006 16:37
brokoli vitamin acısından oldukca zengin,brokolide ayrıca beta karotenin fazla miktarda bulunmaktadır beta karoteninde güçlü bir kanser savaşcısı olduguna göre kanser tehlikesini azaltıyor.ben brokoliyi haşlamadan taze olarak salataların içine dogruyorum vitamini gitmemiş ve daha güzel oluyor
puslukurt Tarih: 28.09.2006 14:07
Paylaşım teşekkürler özlems..