Bağdat sütlacı tarifi - Bağdat sütlacı nasıl yapılır - Bağdat sütlacı için gerekli malzemeler
Malzemeler:

1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

Hazırlanışı:

Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 704
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:35
paylasim icin tskrler...
sennur Tarih: 18.10.2006 22:26
bu nefis sütlaç tarifi için teşekkürler superisi
menekşe çiçeği Tarih: 18.10.2006 13:30
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 14.10.2006 01:44
tariflerin için teşekkürler ellerine saglık su-perısı
BoardBeLasi Tarih: 29.09.2006 23:58
Paylasim icin tskler
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:54
tarifleriniz için teşekkürler :2: