Avustralya'daki Sidney Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, düşük glisemik indeks değerine sahip gıdaların kilo vermeye katkıda bulunduğunu ortaya koydu.


İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Sidney Üniversitesi diyet araştırmacılarından Joanna McMillan-Price'ın yaptığı araştırmada, karbonhidrat içeriği açısından yüksek, fakat glisemik indeks değeri açısından düşük olan diyetler, kilo vermeyi destekliyor, vücut yağını azaltıyor ve kalp damar hastalıkları riskini düşürüyor. İşte bazı gıdalar için glisemik indeks değerleri:
Gıda Glisemik İndeks

Mısır gevreği 80

Beyaz pirinç 72

Patates 70

Beyaz ekmek 69

Spagetti 50

Yulaf kırması 49

Bezelye 47

Konserve fasulye 40

Mercimek 29

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 562
favori
like
share
corleoni Tarih: 03.10.2006 20:00
paylaşım için sağol
SU-PERISI Tarih: 02.10.2006 16:01
verdigin bilgiler için saol