turşu nasıl yapılır - biber turşusu tarifi - domatesli biber turşusu tarifi

Malzemeler.
Yarım Kg Kırmızı domates
yarım kg sivri biber
2 avuç turşu tuzu
nane
2 sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı :
Büyük bir kap içersine Sivri biberler küçük küçük
(Bir biber 4 -5 parçaya ) doğranır.
Kırmızı domatesin kabukları soyularak
küp şeklinde aynı kaba doğranır,
biraz nane ile doğranmış sarmısaklar ile
tuz ileve edilerek karıştırılır.
karışım turşu kavonozuna-kabına doldurulur
üzerine sirke ile ayçiçek yağı konur.
Yağın her tarafa dağılması sağlanır
.Kapağı kapatılarak 2 gün bekletilir.
2 gün sonra turşunuzu yiyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1744
favori
like
share