Azerbaycan mətbəxi - Peraşki - Sobada peraşki - Sobada peraşkinin hazırlanması



Lazım olan ərzaqlar:

1yumurta və 1yumurta ağı

2xörək qaşığı şəkər tozu

1-2stəkan duru yağ

1-2stəkan süd

1-2 stəkan ilıq su

1xörək qaşığı maya

1cimdik duz

Un gedənədək

Hazırlanma qaydası:


Yumurta, şəkər tozu və duzu qarışdırırıq
Sonra mayanı suda həll edirik
Mayalı suyu,südü,duru yağı tökürük qarışığın üzərinə
Sonra unu əlavə edirik
Xəmir elə olmalidi ələ yapışmasın.qulaq ucu yumşaqlığında olmalıdı.Üzərinə salafanla örtürük.qoyuruq acımağa.
2 saat və ya saat yarım qalmalıdı acımaqda.indisə kəçək içliyin hazırlanmasına.
İçərisinə nə istəsəz qoymaq olar.Məsələn qoyun pendiri,cem,kartof puresi,ət,sosiska,holland pendiri.necə sitəsz edə bilərsiz.Mən isə sizə cemli və ətli içlik təqdim edəcəm.Əti soganla bir yerdə qovururuq.
Xəmirimiz hazırdı.
Xəmiri kündələyirik

Və qoyuruqkündəyə gəlməyə 20 dəqiqə gözləyirik
Sonra yayıb içlikyi qoyub peraşki kimi bağlayaıb qoyuruq sobaya
Bu da hazır forması.Xanımlar hazirlayın çox dadlı olur.Bulku kimi olur xəmiri çox dadlıdı.

Nuş olsun..

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8060
favori
like
share