Malzemeler
3 adet yufka
250 gr. yoğurt
2 baş soğan
1 fincan sıvı yağ
1 demet dere otu
5 diş sarımsak
içi için kıyma
kızartma için yağ
tuz, karabiber,
kırmızıbiber

Hazırlanışı

Yufkalar üst üste konur. 4 eşit parçaya bölünür.Diğer yanda halka halka doğranmış soğansıvı yağda pembeleştirilir. İçine kıyma koyulur.tuz ve karabiber ilavesi ile bir iç hazırlanır.Hazırlanan içyufkalara yerleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Kızgın yağda kızartılır. kızartılan börekler servis tabağına alınır. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Bir tavada yağ ve kırmızıbiberi biraz kızdırıp servisin üzerine dökülür ve son olarak ince kıyılmış dere otu serpilerek servise hazır hale gelir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 795
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:10
eline emeine saglik..
refik Tarih: 16.10.2006 14:55
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:26
Ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 07.10.2006 00:46
boregi cok severim :78: ellerine saglik
enrique Tarih: 04.10.2006 08:47
Ellerine sağlık