Malzemeler
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy patates
2 çorba kaşıgı katı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
6 su bardağı su
2 çay kaşığı kuru nane
100gr. Kıyma
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri soyup, 2 cm.'lik küpler biçiminde doğrayın. Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da katın., rengi dönünceye kadar kavurmayı sürdürün. Salçayı ve kırmızı biberi ekleyin. Patatesleri katıp, 3-4 dakika karıştırarak biraz renk aldırın. Suyunu ve tuzunu da ekleyip, bir taşım kaynatın. Köpüğünü alarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Bu arada unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın. Bir çorba kaşığıyla hamurdan alın. Başka bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar sıyırıp, çorbaya akıtın. Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Hamurları kattıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin. Nanesini serpip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 613
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:43
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:08
paylaşım için teşekkürler
refik Tarih: 23.01.2007 17:33
Güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
unique Tarih: 20.10.2006 22:43
paylasim icin tskrler...
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:31
Ellerine sağlık , teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 07.10.2006 00:39
paylasim icin tskler su- perisi