tarhana yapımı - kışlık tarhana nasıl hazırlanır - tarhana yapmanın püf noktalarıMALZEMELER:

Yarım kg. yoğurt
3 olgun domates
3 salçalık biber
3 soğan
7-8 sivri biber
Tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.

2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.

3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.

4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.

5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.

6- En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.

Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2470
favori
like
share