Malzemeler
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8-10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarmısak

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak tencerede 2 su bardağı et suyu veya suyu kaynatıp 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayın.Tencereyi ocaktan alıp bekletin. Ayrı bir kapta
yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpın. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ilave edin. Karışrıtırn. Üzerine kalan 3 bardak et suyunu
veya suyu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı şehriyeli tencereye alın. Üzerine incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarmısakları ilave edip ocağa
koyun. Sürekli karıştırn üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirin. Tuzunu ateşten almadan 1 dk. önce koyun. Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağını eritip
toz biberide ekleyin. Yağı sonra çorbanın üzerine gezdirin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 626
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:44
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:08
paylaşım için teşekkürler
refik Tarih: 23.01.2007 17:33
teşekkürler ellerine sağlık su-perısı
unique Tarih: 20.10.2006 22:44
paylasim icin tskrler...
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:31
Ellerine sağlık , teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 07.10.2006 00:38
Ellerine Saglik