Malzemeler
2 adet soğan(Biri küçük)
2 adet havuç
2 adet patates
2 su bardağı barbunya
2 kaşık salça (arzuya göre domates)
Mısır yağı
Zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı2 bardak barbunya yıkanıp akşamdan sıcak suyun içine bırakılır.Ertisi gün istenildiği zaman suyu süzülüp bir tencere içinde haşlanır.Haşlandıktan sonra kara suyu dökülüp bir yere alınır.Başka bir tencerede doğranmış soğanlar mısır yağı ile hafif öldürülür.Ardından küp küp kesilmiş havuçlar eklenir ve sotelenir.Daha sonra minik minik kesilmiş patetesler ve 2 kaşık salça ile göz kararı su ilave edilir.5-10 dakika sonrada haşlanmış barbunyalar ve tuz ilavesi ile yemek pişirilir.Pişmesine yakın zeytinyağı konur.Yemeğimiz piştikten sonra 20-25 dk. dinlendirilir. Ardından güzel bir marul salatası ile servise sunulur.Yada isteğe göre iyicene soğuttuktan sonra limon sıkılarakda yenebilir.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2093
favori
like
share
nalus Tarih: 25.10.2008 11:15
TEŞ[COLOR="Purple"]EK[COLOR="Teal"]KÜRLER
refik Tarih: 25.10.2008 10:14
ellerine saglık tariflerin için
sozden Tarih: 20.10.2008 18:21
Sitenize az önce üye oldum . Bu ilk mesajımı yazarken garip duygular içerisindeyim .

Herneyse üniversite öğrencisiyim , az sonra barbunya yemeği bişirecem . Tarifinizi harfiyyen uyguluyorum. . ben bi bakayım soğanlar ölmüşmü . sitenizi takip etmeye devam edicem . hadi kalın sağlıcakla ...
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:42
Ellerine sağlık , teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 07.10.2006 01:53
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 05.10.2006 21:37
denemek lazım puslukurt yapacaksın sonucunu bize bildireceksin şimdiden kolay gelsin
puslukurt Tarih: 03.10.2006 20:01
Şimdi bundan yaparsak ve yersek neşelimi oluyoruz su-perisi.. :5:
Güzel bir yemek tarifi teşekkürler..