Neşeli Barbunya Yemeği

Son güncelleme: 25.10.2008 10:15
  • Malzemeler
    2 adet soğan(Biri küçük)
    2 adet havuç
    2 adet patates
    2 su bardağı barbunya
    2 kaşık salça (arzuya göre domates)
    Mısır yağı
    Zeytinyağı
    Tuz


    Hazırlanışı2 bardak barbunya yıkanıp akşamdan sıcak suyun içine bırakılır.Ertisi gün istenildiği zaman suyu süzülüp bir tencere içinde haşlanır.Haşlandıktan sonra kara suyu dökülüp bir yere alınır.Başka bir tencerede doğranmış soğanlar mısır yağı ile hafif öldürülür.Ardından küp küp kesilmiş havuçlar eklenir ve sotelenir.Daha sonra minik minik kesilmiş patetesler ve 2 kaşık salça ile göz kararı su ilave edilir.5-10 dakika sonrada haşlanmış barbunyalar ve tuz ilavesi ile yemek pişirilir.Pişmesine yakın zeytinyağı konur.Yemeğimiz piştikten sonra 20-25 dk. dinlendirilir. Ardından güzel bir marul salatası ile servise sunulur.Yada isteğe göre iyicene soğuttuktan sonra limon sıkılarakda yenebilir.Afiyet olsun.

#03.10.2006 12:38 0 0 0
  • Şimdi bundan yaparsak ve yersek neşelimi oluyoruz su-perisi..
    Güzel bir yemek tarifi teşekkürler..
#03.10.2006 19:01 0 0 0
  • denemek lazım puslukurt yapacaksın sonucunu bize bildireceksin şimdiden kolay gelsin
#05.10.2006 20:37 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#07.10.2006 00:53 0 0 0
  • Ellerine sağlık , teşekkürler
#11.10.2006 00:42 0 0 0
  • Sitenize az önce üye oldum . Bu ilk mesajımı yazarken garip duygular içerisindeyim .

    Herneyse üniversite öğrencisiyim , az sonra barbunya yemeği bişirecem . Tarifinizi harfiyyen uyguluyorum. . ben bi bakayım soğanlar ölmüşmü . sitenizi takip etmeye devam edicem . hadi kalın sağlıcakla ...
#20.10.2008 17:21 0 0 0
  • ellerine saglık tariflerin için
#25.10.2008 09:14 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#25.10.2008 10:15 0 0 0