Malzemeler ;
250 gr Kıyma
1 adet dolmalık Kabak
2 adet orta boy Patates
2 adet Havuç
1 baş Kereviz
2 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
½ kahve fincanı Un
10 bardak Su ya da Et Suyu
5-6 sap Maydanoz
4 yemek kaşığı Yağ
1 yemek kaşığı Domates Salçası
Tuz, Karabiber
hazırlanışı
Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.

Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.

Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.

Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.


Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:29
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:49
paylaşım için teşekkürler
unique Tarih: 20.10.2006 22:42
tarifin icin tskrler...
Pedaliza Tarih: 14.10.2006 13:20
buda çok güzel olcak eminimki..tşkler..
refik Tarih: 14.10.2006 02:04
tariflerin için teşekkürler ellerine saglık
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:31
Ellerine sağlık , teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 07.10.2006 00:26
Ellerine Saglik